Oppgradering av målestasjoner - Software

Easygrowth Software-oppgradering


VIKTIG! Les dette før du går i gang med oppgraderingen din av sensoren.

Du trenger:

 • PC som kjører Windows
 • Mikro-USB kabel som støtter dataoverføring. Disse kablene kan mangle nødvendig koblinger for å overføre data, så det er viktig at du har en kabel som støtter dette. Dessverre er det ingen lett måte å se det på kabelen, men eldre smarttelefonladere til Android støtter vanligvis dataoverføring.
 • Et batteri som ikke er flatt (>50% burde holde i massevis). Batteriet kan du måle med et voltmeter hvis du er usikker, og du burde ligge over 3.6V.

Minner om at eldre modeller har ikke polaritetsbeskyttelse, og du må derfor sette batteriet inn riktig for at kortet ikke skal bli ødelagt. Les i manualen dersom du er usikker, eller merk deg hvordan batteriet er allerede montert i kortet. Du trenger ikke å ta ut batteriet fra sensoren med mindre det er nødvendig.

 • Dersom du har bestilt en ny antenne så må denne monteres på kortet før du starter oppgraderingsverktøyet. Ikke bruk for mye makt når du tar av den gamle og på med den nye.

Fremgangsmåte:

1. Plugge I antenne:

   

  Antennen som er festet i lokket kobles til punktet som er markert med rødt på bildet over. Du vil høre et lite knepp når antennekabelen settes på plass. Det skal ikke være nødvendig å bruke makt. Dersom kabelen løsner fra antennen i lokket, monteres den der på samme måte.

   

   2. Koble målestasjonen til PC med USB-C kabel

  Plugg USB i datamaskinen og USB-C i målestasjonen som anvist på bildet ovenfor.


   3. Skru på/restart målestasjon

   

  Sørg for at sensoren er skrudd på (trykk på ‘ON’ på høyre side av kortet, øverste knapp). Hvis sensoren er på, så trykker du to ganger på RESET-knappen til venstre og LED-lyset begynner å lyse og pulsere sakte. Da er sensoren i parrings-modus.


   4. Last ned oppgraderingsverktøyet

  Gå til https://portal.easygrowth.no/ og logg inn med brukernavn og passord. Under menypunktet «Brukerinnstillinger» finner du nedlastningslinken til oppgraderingsverktøyet:

  Last ned og pakk ut filen ‘EG Upload Tool v1.0.zip’ på din datamaskin. 

  !! Dersom målestasjonen er kjøpt i 2024 laster du ned "Oppgraderingsverktøy v5 (2024)"

   


   5. Kjør oppgraderingsverktøyet som administrator

  Høyreklikk på ‘EasyGrowth.exe’ og trykk ‘Kjør som administrator / Run as administrator’. Dette er viktig ettersom man mest sannsynlig må installere drivere for for at din PC skal finne sensoren, og krever derfor å kjøres som administrator.

   

   

   

   

   6. Følg instruksjonene i verktøyet nøye.

  MERK! Dersom målestasjonen er kjøpt i 2024 og du har lastet ned "Oppgraderingsverktøy v5 (2024)" er det 2 ting som må gjøres annerledes enn beskrevet i programvaren:

  1)  Hold inne "ON"-knappen under HELE oppgraderingen, i tillegg til å følge instruksjonene i programmet.

  2) På spørsmål om å oppgradere antenne, svarer du "Nei".

   

  Feilsøking:

  Q: Sensoren min blir ikke funnet i verktøyet, hva gjør jeg?
  A: Det kan være flere årsaker til at du ikke finner sensoren din.

  • Sørg for at du har startet programmet som administrator (se punkt over).
  • Sørg for at LED-lyset oppe til venstre på kortet (nede til venstre for for batteriet) lyser og pulserer sakte. Da er kortet i en parrings-modus, og det vil derfor ikke fungere å oppdatere enheten hvis du ikke er i denne modusen. Skru på sensoren, og trykk to ganger raskt på RESET på venstre side.
  • Hvis ikke sensoren din blir funnet blir du spurt om å installere driver på PCen din. Viktig her at man trykker på ‘Ja’ og fullfører installasjonen av driveren. Trykk deretter på ‘Finn enheten’ når installasjonen er ferdig.


  Hvis sensoren din fortsatt ikke blir funnet, så kontakt oss på
  support@easygrowth.no

  Q: Enheten min ble funnet, men ingenting skjer når jeg trykker på ‘Oppgrader’.

  A:

  • Sørg for at enheten er i ‘parrings-modus’ før du trykker på oppgrader (dobbeltklikk to ganger to RESET på venstre side av kortet).
  • Det kommer informasjon i tekstboksen under ‘Oppgrader’-knappen når oppgraderingen begynner, feks “Oppgraderingen er startet. Vennligst vent”. Det kommer også tekst som viser til at oppgraderingen er ferdig og man kan fortsette med oppgraderingen, feks “Oppgraderingen er fullført. Trykk ‘Neste.’”.
  • Rett etter at man trykker på ‘Oppgrader’ så skal det blinke hyppig i LED-lyset i 1-2 sekunder som indikerer at kode blir overført til enheten. Dersom du ikke ser noe tekst i tekstboksen, men LED-lyset indikerer at kode er blitt overført, så venter du 2 minutter før du trykker ‘Neste’.
  • Sensoren blinker 3 ganger når den har sendt data til skyen. Blinkingen er relativt hyppig og ikke alltid så lett å få med seg, så sjekk appen eller portalen for å se om det har kommet inn ny sending. Dersom du har mottatt en ny sending så er enheten oppgradert.

   

  Dersom du fortsatt står fast så kontakt oss på support@easygrowth.no.
  Det ligger en fil i mappen du lastet ned med filnavn “Log.txt”. Dersom du skal kontakte oss så hadde det vært fint om du fikk vedlagt denne filen i mailen.

  Lykke til med oppgraderingen!

  Tilbake til bloggen